כולנו נסענו למצפה רמון ועשינו סלפי עם יעל. כולנו ירדנו לאילת ועצרנו בדרך אצל כושי רמון, לראות נחש עם שני ראשים.
אבל לכמה מאתנו יצא לראות אמא שועלה, מביאה אוכל טרי לגוריה המחכים בפתח המערה?
לכמה מאתנו יצא לראות את שני הטורפים הגדולים בארץ, הצבועים, רודפים אחד אחר השני בחיזור גורלי?
כמה מאתנו ראו עקרב צד פרפר לילה, מהר יותר משברדלס אי פעם יוכל לצוד אנטילופה?
מי מאתנו אי פעם ראה זאבה צעירה עם רגל שבורה, מזנקת אחר עדר יעלים במעלה צוקים ומדרונות?
כל התצפיות האלו, הם רק קצה הקרחון של העולם שנחשף אלינו כשאנחנו מבקרים את בעלי החיים בעומק המדבר במהלך "ספארי לילה", בשעה שבה בדרך כלל רק הם ערים...
*** חשוב לדעת קיום ספארי הלילה והפעילות החינוכית נעשה תחת היתר של רשות הטבע והגנים בתנאים ומגבלות לשמירה על בעלי החיים, ומחוץ לשמורות טבע.

משפחה של תנים רבים על הארוחה הלילית, חסידה. צולם בספארי לילה על ידי חיים ברגר.
אין ספארי שבו אנו רואים את אותם החיות שראינו בספארי שלפניו, כל סיור הוא שונה ומיוחד. הרי, קשה מאוד לצפות איפה כל חיה תרצה להסתובב, ומתי. האם הדרבן יצא לאחר השקיעה לסיבוב עם זוגתו בשביל לנבור בין הצמחים בחיפוש אחר שורשים עסיסיים, או שאולי היום, הוא יצא דווקא לפנות בוקר? בנוסף, כל תקופה בשנה מביאה איתה מינים אחרים. הזוחלים והעקרבים יוצאים בקיץ, הגורים באביב, השבלולים בחורף...

שפיפון הנגב נח בשיח, צולם בספארי לילה על ידי אמיתי נובוסלסקי.
בספארי אנו משתמשים בידע, כלים וטכניקות שעברו שנים של שיפורים וליטושים על מנת לעבוד באופן הטוב ביותר. מזרקורים אולטרה חזקים שמאפשרים לנו לראות מאות מטרים למרחק, לפנסים אולטרה-סגולים וכלי רכב שיעברו כל מכשול בשטח.
המדריכים כבר יודעים איפה הכי כדאי לחפש, וגם למצוא את החיות. מפגש מקרי עם חיה הופך מיד להיכרות מעמיקה, כאשר המדריך יודע לתרגם את החיה ואת התנהגות שלה לשפה שלנו. להסביר לקבוצה מה היא עושה, למה היא שם, ובהרבה מקרים גם איך קוראים לה. ההיכרות המעמיקה של המדריכים עם הטבע ובעלי החיים באזור מאפשרים להם להכיר חיות ספציפיות שנפגשו איתם כבר כמה פעמים, כמו למשל זוג הצבועים אריאל ובן-חור.

הצבוע המפוספס אריאל מתקרב אלינו בסקרנות. צולם בספארי לילה על ידי עלאור לאונאל.
הסיור יוצא משדה בוקר, מצריף בן גוריון או ממלון קדמא, משם, המדריך אוסף את הקבוצה עם הג'יפ, מסביר קצת על השיטות היעילות ביותר למצוא את חיות הבר, ואז יוצאים לדרך! עם הג'יפ נוסעים גם בין השדות של הקיבוץ, וגם בעומק המישורים והגבעות של רמת הנגב בחיפוש אחר טורפים, ציפורים, פרוקי רגליים, ואפילו כוכבים! יש מספר עצירות, תלוי בלילה ובתקופה, במחילות ומעורות של בעלי חיים שונים שנוכל לפגוש מקרוב יותר. עם השמיים מאירים אלינו פנים, גם על הכוכבים אפשר ללמוד קצת. האזור הוא אחד המקומות עם הראות הכי טוב בארץ בשביל תצפיות של כוכבים, כוכבי לכת ומטאורים.
המדריך כמובן, לא עובד לבד. כל חברי המשפחה והקבוצה, או במקרה של ספארי, "צוות החיפוש", משתתפים. לכל אחד יש זרקור עוצמתי וביחד אפשר לזהות את העיניים הנוצצות של חיות הלילה ממרחקים של מאות מטרים!
ירבוע מצוי, עכביש זאבן, עקרב עביד צהוב, גור תן זהוב, צולם בספארי לילה על ידי אמיתי נובוסלסקי ועלאור לאונאל.
בעולם שבו אנחנו מתחילים לשכוח את הטבע שסובב אותנו, ספארי לילה זה פעילות פותחת עיניים ויוצאת דופן! מתקרבים לחיות הקטנות ביותר שאף פעם לא שמים לב אליהם, וזוכים לצפות בחיות המסתוריות ביותר שיש לטבע הארץ ישראלי להציע.
צבי הנגב במנוחה, צולם בספארי לילה על ידי עלאור לאונאל. להקת זאבים בתנועה, צולם בספארי זריחה על ידי חיים ברגר.